Učitelji

Neven Bradić studira i trenira qigong i taijiquan od 1991., a podučava od 1994. godine.

Neven Bradić studira i trenira qigong i taijiquan od 1991., a podučava od 1994. godine.

Učenik je majstora Oscara Muñoza Galeana iz Amsterdama koji je jedan od najbližih suradnika i učenika velikog majstora Chen Xiaowanga – nositelja titule „čuvara Chen stila taijiquana“ 19. generacije. Uz kontinuirani rad sa svojim učiteljem, u posljednjih 25 godina sudjelovao je i na mnogobrojnim seminarima velikog majstora Chena  kao i njegovih sinova Chen Juna i Chen Xinjuna.

Oscar Muñoz Galeano

Oscar-Munoz-GaleanoOd 1981. godine uči i vježba, a od 1989. podučava taijiquan i qigong. Trenirao je i učio u Europi, Australiji i Kini s nekoliko renomiranih učitelja: Benjamin Lo, William Chen, Liu Hsing, Kumar Frantzis, Jou Tsung Hwa, Wang Xian, Chen Jong Fa. Godine 1988. putuje u Kinu gdje na „Institutu za fizičko obrazovanje u Pekingu“ i u selu Chenjiagou – kolijevci Taijiquana, uči qigong, taijiquan i druge unutarnje borilačke vještine. Tom je prilikom učio i od velikog majstora Chen Xiaoxinga, pripadnika 19. generacije obitelji Chen. Njegovog brata, velikog majstora  Chen Xiaowanga, predstavnika 19. generacije obitelji Chen i službenog nositelja titule „Čuvara stila“, upoznao je 1992. godine u Australiji, s njim trenirao te dogovorio prvi majstorov seminar u Europi. Od tada majstor Chen Xiaowang postaje njegov najvažniji učitelj koji ga je potvrdio predstavnikom „Chen Xiaowang World Taijiquan Association“ u Nizozemskoj.

Od 2000. godine ima svoj centar za poduku u Amsterdamu (a od 2004. i u rodnom kolumbijskom gradu Medellinu), a iste godine na poziv Nevena Bradića održao je prvi tečaj u Hrvatskoj, u Zagrebu, u koji je nastavio dolaziti sve ove godine do danas.

www.taijicentre.nl

Sudjelujući sa zahvalnosti u toj direktnoj predaji znanja ovih plemenitih drevnih vještina, želja mi je i namjera prenositi ih na cjelovit i autentičan način.

NEVEN BRADIĆ, voditelj Taijiquan i Qigong centra Zagreb

KONTAKT:
tel: 099 722 4042
neven.bradic@gmail.com